Miliband i Silajdžić razgovarali o slučaju Ganić

Haris Silajdžić, David Miliband

Haris Silajdžić, David Miliband

Britanski ministar vanjskih poslova David Miliband razgovarao je u četvrtak u Londonu s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem o slučaju člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića, koji je uhapšen u Britaniji po zahtjevu Srbije zbog zločina u Sarajevu 1992. Foreign Office je, povodom sastanka Milibanda i Silajdžića, saopćio da je hapšenje Ganića “stvar sudstva, koja se ni na koji način ne dovodi u vezu s diplomatskim ili političkim stavom britanske vlade ili bilo kojim gledištem Velike Britanije u vezi s događajima iz prošlosti na zapadnom Balkanu.

Silajdžić je u London doputovao da bi u ekstradicionom pritvoru posjetio Ganića, čije je privremeno puštanje na slobodu, uz kauciju, u četvrtak odobrio Viši sud u britanskoj prijestonici.

Britanski Viši sud odlučio je da, uz kauciju u visini od 200.000 funti, pusti Ganića iz pritvora, koji će, prema sudskoj proceduri, biti pušten u naredna 24 sata.

ap / bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login