Milorad Dodik nastavlja kampanju protiv slobode medija

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Premijer RS-a Milorad Dodik nastavlja kampanju protiv slobode medija. Ovaj put i u Republici Srpskoj.

Po uzoru na instrukciju koju je 5. marta izdao u vezi s Federalnom televizijom, 8. marta svim ministarstvima u Republici Srpskoj poslao je novu, koja se odnosi na neposlušne medije iz RS-a. U posljednje vrijeme, piše u instrukciji, pojedini mediji u RS-u učestalo i tendenciozno iznose neistine i konstrukcije na račun Vlade RS-a u cjelini, ali i pojedinih ministarstava i Vladinih institucija, što kod dijela javnosti proizvodi strah i nezadovoljstvo prema Vladi RS-a.

Stoga, piše u instrukciji, ministarstva, samostalne uprave i organizacije u njihovu sastavu trebaju reagirati i demantirati takve informacije. Dodikovim instrukcijama hitno se odazvao ministar obrazovanja i kulture RS-a Anton Kasipović. Svim osnovnim i srednjim školama uputio je poziv da se, sukladno instrukciji predsjednika Vlade RS-a, prije davanja izjava za medije konsultiraju sa službenikom za odnose s javnosti Ministarstva obrazovanja RS-a.

Posted by on 2010-03-15. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login