Moamer Gadafi pokopan na nepoznatoj lokciji u pustinji

Moamer Gadafi

Moamer Gadafi

Bivši libijski vođa, ubijen prije četiri dana, pokopan je u utorak u zoru na tajnoj lokaciji u pustinji pred četiri svjedoka koja su dali zakletvu na Kur’an da nikada neće odati mjesto gdje je zakopan. Svjedoci su poručili da se neće saznati gdje je Gadafijev grob, javio je BBC.

U ponedjeljak je dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) najavio da će Gadafi biti pokopan prema muslimanskim običajima, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji. Gadafijev rođak je, međutim, želio da se Gadafijevo tijelo pokopa u njegovom rodnom gradu, u Sirtu.

Tijelo ubijenog bivšeg libijskog vođe sve do ponedjeljak bilo je izloženo na tržnici u Misrati. Nove libijske vlasti odlučile su popodne zatvoriti vrata hladnjače u kojoj je Gadafi ležao i odonda ga javnost više nije mogla vidjeti, kao ni tijela njegova sina Mutassima i nekadašnjeg vrhovnog zapovjednika libijske vojske Bakra Junisa.

Posted by on 2011-10-25. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login