Moramo ostati pribrani i u Mostaru osvojiti bodove

Alen AvdićFudbaleri Sarajeva će u srijedu, u okviru 18. kola Premijer lige BiH, odigrati i drugi susret protiv Veleža u ovoj sezoni. Jesenas je na Koševu bilo 1:1, u meču u kojem je Velež iskoristio umor Sarajeva nastao usljed nastupa u pretkolima Eurolige.

Jedan od najiskusnijih fudbalera Sarajeva, napadač Alen Avdić, nada se da će meč u Mostaru biti isto tako kvalitetan kao onaj na Koševu.

“Protiv identičnog rezultata ne bih imao ništa protiv. Ipak, mi idemo na tri boda u ovom susretu, jer imamo ekipu sposobnu za to”, kaže Avdić koji je u prošlom kolu golom protiv Modriče najavio dobru polusezonu.

Dok se ekipa priprema za Velež, atmosferu među igračima ovih dana kvari jedino odluka Apelacione komisije NS BiH koja je odgodila razmatranje žalbe Sarajeva o “slučaju Gavarić” za 18. mart.

“Nema se šta više dodati na odluku Saveza o poništavanju utakmice. Sve je to farsa! Čovjek je imao tri kartona, pravila su jasna, 3:0 za nas i tu se nema šta raspravljati. Ovako, u slučaju da se ovo ponovo desi, sad može raditi ko šta hoće i nakon svega može kazati; nisam znao, niko mi nije rekao…”, kazao nam je Avdić.

Ono što budi još veću sumnju u bordo taboru je najava razmatranje žalbe Sarajeva tek u četvrtak dan nakon 18. kola Premijer lige BiH.

“Neko kao da čeka rezultate iz tog kola kako bi donio odluku u susretu iz Tuzle i sasvim je normalno da to postane svima sumnjivo. Kako god, na nama je da nastavimo dalje. Ova ekipa je svašta pretrpila ove sezone i sada je najvažnije da ostanemo pribrani kako bi u Mostaru ostvarili dobar rezultat”, rekao je Alen Avdić za list “San”.

Trener Mehmed Janjoš će protiv će Veleža biti lišen usluga napadača Alena Škore i Damira Hadžića. Škoro je još u susretu protiv Slobode iskrenuo zglob, dok je Hadžić nakon povrede mišića počeo sa laganim treninzima.

“Vraćaju nam se stoperi Sedin Torlak i Ajdin Maksumić. Oni su protiv Modriče pauzirali i očistili kartone i imat će pravo nastupa protiv Veleža”, kazao je Janjošev pomoćnik Emir Alihodžić.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login