Mostar: Prve međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Prve međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju bit će održane od 11. do 13. aprila u organizaciji Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales”.

 Prve međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Oko 200 takmičara koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i cijele Bosne i Hercegovine, imat će priliku da pokažu svoje vještine u kuglanju, atletici i stolnom tenisu.

Cilj takmičenja je podizanje samopouzdanja kod osoba sa psiho-fizičkim poteškoćama u razvoju, kao i razvijanja svijesti o važnosti uključivanja osoba s poteškoćama u svaki oblik javnog života, javili su organizatori.

Povodom održavanja Prvih međunarodnih igara za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u Mostaru, u četvrtak, 11. aprila, bit će organiziran i svečani defile na kojem će biti predstavljene ekipe koje će sudjelovati na igrama, uz prigodan zabavni program.

Defile će se održati u dvorani USCR “Midhat Hujdur – Hujka” u Sjevernom logoru u 19:30.

Posted by on 2019-04-10. Filed under Kultura, Magazin, Obrazovanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login