Muhamed Bešić: Ponosan sam što igram za Everton

Muhamed Bešić

Muhamed Bešić

Bh. nogometni internacionalac je u debiju za engleskog premijerligaša pokazao djelić vještine i oduševio navijače na Goodisonu.

Mladi bh. reprezentativac Muhamed Bešić u nedjelju je debitirao u dresu Evertona te je od prvih sekundi nastupa oduševio saigrače i navijače.

Nakon prijateljske utakmice s Portom na Goodisonu, koja je završila rezultatom 1:1, a u kojoj je Bešić odigrao jedno poluvrijeme, rekao je za EvertonTV da je ponosan što je zaigrao za ovaj klub te da je fantastično dočekan.

“Veoma sam ponosan što sam odigrao svoj prvi meč. Fantastično je igrati na ovom stadionu i uživao sam. Bio sam ponosan kada sam čuo navijače koji mi aplaudiraju”, kazao je.

Bešić je rekao da je uvijek teško prilagoditi se kada se promijeni klub te da mu je potrebno još nekoliko utakmica da dostigne optimalnu formu.

“Uvijek je teško kada se dođe u novi klub, ali mislim da ću biti sve bolji kako vrijeme bude odmicalo. Treba mi još jedna sedmica, dvije ili tri utakmice da dosegnem stopostotnu formu”, kazao je.

Podrška navijača

Bešićev novi saigrač, veznjak Leon Osman, podržao je bh. internacionalca i predviđa kako će postati “miljenik publike”, javlja Goal.com.

“Na svu sreću, nije tako agresivno startao na treninzima”, rekao je 33-godišnji veznjak i dodao kako je Bešić “na treningu pokazao kvalitet”.

“To je bio veoma dobar debi za momka i ako bude tako igrao svake sedmice, bit će miljenik publike dugo godina”, kazao je Osman.

Navijači Evertona izrazili su zadovoljstvo najnovijom akvizicijom kluba putem Twittera.

Mark Ellis kaže da navijači “godinama vape za igračem poput Mo Bešića. Ova četiri miliona funti vrijedna kupovina se isplatila već nakon dva poteza. Klasa.”

Posted by on 2014-08-04. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login