Muškarcu opada libido radi ženinih prijateljstava

seksAko se partnerka odlično slaže s muževim prijateljima, on tada gubi svoju ulogu, smanjuje mu se samopouzdanje, ugrožena mu je muževnost i slabi mu libido.

Iako je česta želja muškaraca da se njegova žena dobro slaže s njegovim prijateljima, to ipak može za posljedicu imati slabljenje njegovog libida, otkrila je studija Univerziteta Chicago. To se posebno odnosi na parove srednje životne dobi, objavili su naučnici proučavajući ponašanje više od 3000 muškaraca starijih od 50. godina.

Iako druženja supruge i njegovih prijatelja mogu biti isključivo platonska i bezazlena, ipak ugrožavaju njegov osjećaj moći i muževnosti. Što je odnos žene s njegovim prijateljima bolji, ponekad čak i dublji nego mužev odnos s istim prijateljima, to on postaje veća prijetnja njegovom samopouzdanju, otkrili su istraživači.

Žene stvaraju snažnije emocionalne veze u prijateljstvu, pa se može lako dogoditi da postane dobra s njegovim prijateljima. Na taj način on postaje manje važan, a takođe gubi osjećaj vlastite privatnosti, objašnjavaju naučnici.

Posted by on 2011-08-16. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login