Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu sutra ‘Dan otvorenih vrata’

Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo

Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo

Akademija likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu najavila je za sutra od 13 do 15 sati manifestaciju “Dan otvorenih vrata” u cilju prezentiranja života i rada na toj visokoškolskoj instituciji utemeljenih na likovnosti i kreativnosti, saopćeno je iz ALU.

– U periodu kada je potrebno donijeti odluku o upisu na odgovarajući fakultet/akademiju cilj nam je informirati srednjoškolce, roditelje i nastavnike o potencijalima i kvalitetima nastavnog plana i programa koji nudi Akademija, kao i o prostornim kapacitetima kojima raspolažemo – navedeno je između ostalog u najavi.

Jedan od najznačajnijih događaja u životu Akademije je godišnja izložba studentskih radova, prilika za predstavljanje i sagledavanje rezultata zajedničkog rada nastavnika i studenata te za skretanje pažnje na buduće nosioce kulturne, obrazovne i proizvodne djelatnosti u oblasti likovnog oblikovanja i djelovanja.

Posted by on 2017-06-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login