Na području TK palo 15 cm novog snijega

snijeg, Tuzla

snijeg u Tuzli

Na području Tuzlanskog kantona palo je u prosjeku 15 cm novog snijega. Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, uz otežano odvijanje prometa.

Na području cijelog kantona se obavljaju radovi na uklanjanju snijega. Sve općinske službe civilne zaštite (OSCZ) na terenu su poduzele mjere skidanje ledenica sa krovova objekata, u cilju sigurnosti stanovništva. Nema značajnijih prekida u napajanju električnom energijom i telefonskim vezama.

Zbog niskih temperatura zabilježeno je smrzavanje mjernih uređaja na području Kladnja, Sapne, Gradačca, Čelića i Tuzle, te je radi toga otežana opskrba građanstva pitkom vodom. OSCZ Kladanj, Sapna i Tuzla angažirali su mašine na razgrtanju snijega kako bi probile put u cilju zbrinjavanja bolesnika. U jednom dijelu općine Banovići je pušteno grijanje.

Zbog novih snježnih padavina Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona je donijelo Odluku da se početak nastave odgodi za dva dana i da nastava počinje u srijedu 15.februara. Radi nepovoljnih vremenskih prilika moguća je odgoda nastave do daljnjeg.

Posted by on 2012-02-13. Filed under Banovići, Čelić, Doboj Istok, Gračanica, Gradačac, Kalesija, Kladanj, Lukavac, Sapna, Srebrenik, Teočak, Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Živinice. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login