Na sajmu poljoprivrede u Bijeljini oko 120 izlagača iz šest zemalja

Bijeljina

Bijeljina

U Bijeljini će danas biti otvoren 11. Međunarodni poljoprivredni sajam “Interagro 2012”, koji će okupiti oko 120 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Austrije i Češke.

Četvorodnevni sajam bit će održan na Agrotržnom centru “Knez Ivo od Semberije”.

Na oko 5.000 kvadratnih metara prostora bit će izložena raznovrsna robna ponuda – od prehrambenih proizvoda, meda i proizvoda od meda, pa do sjemenske robe, sredstava za zaštitu bilja, stočne hrane i aditiva.

Sajam će, uz prisustvo velikog broja izlagača, obuhvatiti kvalitetan program pratećih aktivnosti – naučno-stručna savjetovanja i javne tribine o aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede, dok će biti organizovani i privredni susreti i komercijalne prezentacije.

Drugog dana sajma, koji je rezervisan za stočarstvo, biće održana izložba stoke, a za najbolje uzgajivače predviđene su vrijedne nagrade.

Treći dan sajma je dan zadrugarstva, ratarstva i povrtarstva u okviru koga će biti održana predavanja “Zadrugarstvo u svijetu i kod nas”, “Programi razvoja zadrugarstva u Republici Srpskoj”, “Crvenilo kukuruza” i “Savremeni trendovi u povrtarstvu”.

Sajam će biti zatvoren dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim izlagačima, kao i izvlačenjem nagrada za posjetioce.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Administrativna služba grada Bijeljina.

Posted by on 2012-09-19. Filed under Bijeljina, Ekonomija, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login