Na Univerzitetu u Tuzli potpisano 99 ugovora o stipendiranju

Tuzla, stipendijeJučer je u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli školarina za sufinansiranje troškova postdiplomskog studija i sticanje naučnih stepena magistra i doktora nauka u 2011. godini za 99 uposlenika Univerziteta u Tuzli.

Riječ je o sredstvima Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli, odnosno vlastitim sredstvima Univerziteta, i za ovu namjenu izdvojeno je oko 90.000,00 KM.

„Vaši naučni i doktorski radovi, iskustva koja stičete radeći i istražujući, znanje koje ćete u narednim godinama dijeliti sa studentima i kolegama, najbolji su put za jačanje, i ljudskim potencijalom, unapređenje Univerziteta. Ovaj čin jasno pokazuje spremnost svih zaposlenih na Univerzitetu u Tuzli da participiraju u razvoju nauke, ali i našeg kadrovskog potencijala, što sa vašim motivima, vašom željom za znanjem i odricanjima koje činite, zasigurno predstavlja ispravan put građenja ove visokoškolske ustanove“, kazao je, između ostalog rektor Halilović obraćajući se i čestitajući, jučer prisutnim, mladim asistentima i profesorima.

Ugovore o sufinansiranju troškova školarine danas je potpisalo 9 magistara i 90 doktora nauka.

Inače, odluke o odobravanju školarina donesene su na sjednici Upravnog odbora Fonda i na osnovu ranije raspisanog Konkursa, a prema informacijama Fonda svi aplikanti koji su ispunjavali uvjete uvršteni su u dodjelu sredstava za ove namjene, u pojedinačnim iznosima od oko 13% od ukupnog iznosa cijene koštanja studija.

Posted by on 2012-02-09. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login