Nacionalni park Una obogaćuje turističku ponudu

Una, nacionalni park

Una

Na Gradskoj otoci u Bihaću je izvršena primopredaja pet rafting čamaca i 25 brdskih bicikla sa pratećom opremom, između Nacionalnog parka (NP) “Una” s jedne, te Općine Bihać i PLOD Centra s druge strane.

Vrijednost opreme, koja će se iznajmljivati turistima je 41.000 KM, a obezbijeđena je kroz projekt “Razvoj eko-zone NP ‘Una’ i obogaćivanje njegove turističke ponude”, koji zajednički implementiraju Općina Bihać i PLOD Centar, a finansira Delegacija EU u BiH.

“Cilj ovog projekta, ukupne vrijednosti oko 1,3 miliona maraka, je razvijanje adekvatne turističke ponude NP “Una” koristeći raspoložive resurse, razvoj i promociju turističkog proizvoda”, kazala je direktorica PLOD Centra, Dinka Majanović.

“Općina Bihać turizam je prepoznala kao stratešku granu razvoja i činimo sve da NP “Una” zaživi, kako bismo što prije osjetili prve ekonomske pokazatelje od turizma”, kazao je općinski načelnik Albin Muslić.

Direktor NP “Una”, Amarildo Mulić naglasio je da je ovo još jedan dokaz jačanja Nacionalnog parka “Una” i dokaz da se samo partnerskim odnosima mogu praviti koraci, koji su racionalni i ekonomični, ali isto tako i brzi, s ciljem razvoja Parka i turizma uopće.

Posted by on 2012-03-10. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login