Nagual X nastupa u Sarajevu

Francuski muzičar Nagual X nastupit će danas u Sarajevu.

Nastupit će solo i u kombinaciji s didgeridoo sviračem Benom u bendu “Dhakhan Tribe” koji kombinira izvornu jamajkansku dub muziku u žestokom punk maniru i tribalni zvuk.

Ben je također dio “Didgerid’West” kolektiva koji su pokretači “TRIBAL ELEK” festivala u Francuskoj čiji je cilj razvijanje i promocija digeridoo i suvremene muzike.

Nagual X

Nagual X

Koncert će se održati u novootvorenom klubu “Silver & Smoke”, gdje će nastupiti i mladi sarajevski producentski i selektorski duo “Zentash Gigawatt” koji je ove godine izdao dva vinila za britanski “Steppas Records”, kuću legendarne Alpha & Omege i Alpha Steppae.

Multiinstrumentalist, kompozitor i atipični muzički producent Nagual X, aktivist francuske Reggae/Dub scene, posljednjih dvadeset godina oduvijek je težio eksperimentalnom pristupu “live” muzici.

Izdao je četiri studijska albuma te tri ploče pod alter egom “DubVeda”, dok za tekuću godinu sprema limitiranu seriju vinila “Punk to Dub Attacks”.

Doktor Nagual X je dijelio pozornicu s bendovima: Antibalas Afrobeat Orchestra, Improvisators Dub, Brain Damage, Zenzilé, Kaly Live Dub, Hilight Tribe, Masaladosa, Interlope, Guem Percussion, Strup X, Black Bomb A i mnogim drugima.

Posted by on 2015-07-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login