Nakon dvodnevnog saobraćajnog kolapsa, okončan štrajk radnika GRAS-a

Sarajevo, GRASDobre vijesti za sve građane Sarajeva. Nakon dvodnevnog saobraćajnog kolapsa, prema posljednjim informacijama, gradski prijevoz je napokon počeo funkcionisati, tako da se saobraćaj u glavnom gradu BiH polako vraća u normalu.

Rezultat je to višesatnih pregovora Vlade Kantona Sarajevo i predstavnika sindikata koji su na kraju postigli dogovor. Kako je i najavljeno, danas nema nastave u obrazovnim ustanovama Kantona Sarajevo, a nakon normalizacije javnog prijevoza, nastava će biti nastavljena sutra.

Na Općinskom sudu u Sarajevu za danas je zakazano ročište po tužbi preduzeća GRAS protiv sindikata radnika zbog pokretanja nelegalnog štrajka. Ovaj sud jučer je primio tužbu kojom je zatražena zabrana štrajka. S obzirom na to da se radi o hitnom postupku, koji je regulisan Zakonom o štrajku, Sud je zakazao ročište, kada se očekuje i donošenje odluke.

Posted by on 2011-09-29. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login