Nakon nereda u Mostaru uhapšene tri osobe

policija, MostarU sinoćnjem neredu nakon prekinutog susreta osmine finala Nogometnog kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža, četiri su policajca povrijeđena, a tri osobe uhapšene, izjavio je za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

Istakao je kako je do nereda došlo oko 19 sati na platou ispred stadiona Zrinjskog kada je oko 200 huligana zasulo policiju bocama i drugim predmetima.

Policija je prilikom intervencije bacila dva suzavca, te je upotrijebila silu u skladu sa zakonom, ustvrdio je Bošnjak, dodavši kako se nered nije proširio na ostale dijelove grada.

Glasnogovornik MUP-a HNK napomenuo je kako je noć u Mostaru, uz povećanu prisutnost policajaca na ulicama, protekla mirno i bez incidenata.

Inače, jučerašnji susret osmine finala Nogometnog kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža prekinut je u samoj završnici nakon što su domaći navijači upali na teren.

Do incidenta je došlo u sudijskoj nadoknadi kada je Rijad Demić postigao gol za vodstvo Veleža od 1:0. Nakon toga su navijači Zrinjskog preskočili ogradu stadiona u Mostaru i utrčali na teren, a gostujući nogometaši se povukli u svlačionicu nakon čega je sudija odlučio prekinuti susret.

To je drugi incident na nogometnim terenima u BiH u proteklih sedam dana. Prošlog vikenda navijači Borca iz Banja Luke izazvali su incidente na utakmici protiv sarajevskog Željezničara, zbog kojih je taj susret morao biti prekinut.

Posted by on 2011-09-29. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login