Nakon sinoćnje utakmice priveden i Zdravko Mamić

Dinamo, privođenje, Zdravko Mamić

Privođenje Zdravka Mamića

Prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Dinamo – Malmoe na maksimirskom stadionu privedeno je ukupno deset osoba, među kojima i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je još uvijek u prostorijama policije, potvrdila je  jutros zagrebačka policija.

Izvršni predsjednik Građanskog nogometnog kluba (GNK) Dinamo Zdravko Mamić priveden je zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, kažu u policiji. Nad njim se zbog toga provodi kriminalističko istraživanje, nakon čega će uslijediti prekršajna obrada, rekao je Hini dežurni u PUZ-u.

Ostalih devet osoba prekršajno se obrađuju, a privedeni su zbog kršenja javnog reda i mira, alkoholiziranosti i kršenja zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, kažu u policiji.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, kako je objavljeno u njegovu priopćenju na službenim stranicama GNK Dinama, privođenje smatra “skandaloznim i sramotnim” jer je, kako navodi, “samo protestirao i molio policajca…da pusti navijače koji su slaveći ušli u teren nakon utakmice i da ih ne privodi jer ovo je noć rezervirana za naše slavlje.”

“Dok zemljom hodaju kriminalci, lopovi i prevaranti dotle policija pravi sebi reklamu na mojim i Dinamovim leđima. Sam sam došao do policijske postaje da obavim obavijesni razgovor”, ističe Mamić u priopćenju.

Po podacima zagrebačke policije, utakmicu je na stadionu pratilo između 30 i 33 hiljade gledatelja.

Dinamo je pobijedio švedskog prvaka rezultatom 4:1.

Posted by on 2011-08-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login