Napadamo Portugal od prve minute

reprezentacija BiH

reprezentacija BiH

Ne znam još  hoćemo li napasti Portugalce s jednim ili dva napadača, ali sigurno je da ćemo ih napasti od prve minute jer samo tako znamo igrati, rekao je na konferenciji za medije selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, pred susret baraža za evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Sušić je rekao da bh. nogometaši ne mogu igrati drugačije nego napadački, ali da su Portugalci jaka ekipa, kompletna na svim pozicijama, te da će u Zenici prednost BiH biti navijači koji bh. nacionalni tim nikada nisu iznevjerili.

Portugalci su u posljednje vrijeme vršili pritisak na UEFA-u tražeći da se utakmica ne igra u Zenici zbog ”neuvjetnog igrališta”, što krovna nogometna organizacija Evrope, nakon izvještaja svog eksperta za terene koji je obišao Bilino Polje, nije prihvatila.

Konferenciji za medije prisustvovalo je i nekoliko portugalskih novinara koje je zanimalo Sušićevo mišljenje o stanju terena na Bilinom Polju.

Selektor bh. tima je odgovorio da je teren isti za obje ekipe, te da se Portugalci varaju ako misle da bh. nogometaši igraju bolje na lošem terenu, za što je najbolji dokaz igra bh. reprezentacije protiv selekcije Francuske na Stade de Franceu čije igralište je besprijekorno.

Kapiten Emir Spahić smatra da je duel najbolja prilika da ”pokažemo Bosnu i Hercegovinu u pravom svjetlu” i da konačno BiH zaigra na jednom velikom takmičenju.

”U posljednje vrijeme Portugal pokušava prikazati naše ljude kao divljake. Imamo priliku pokazati da to nismo i pozivam sve gledaoce da intoniranje himni, a posebno himne Portugala, proprate dostojanstveno i bez zviždanja”, kazao je Spahić.

Dodao je da zna da se ljubitelji nogometa pribojavaju njegovog drugog žutog kartona zbog kojeg bi vođa odbrane bh. tima morao propustiti uzvratni susret u Lisabonu.

”Ljudi me pitaju šta će biti ako dobijem žuti karton. Ništa, ako se nađem u situaciji da dobijem žuti karton, dobiću ga ako ću na taj način odbraniti naš gol”, naglasio je Spahić.

Sušić i Spahić su se složili da je Ronaldo jedan od najboljih igrača svijeta i da će ga biti teško čuvati, ali i da je nogomet sport u kojem se ne igra jedan na jedan već 11 na 11, te da će timski rad donijeti prevagu.

Prvi susret protiv Portugalaca u Zenici bit će odigran večeras u 20 sati na stadionu ”Bilino Polje”.

Uzvratni susret zakazan je za 15. novembar u Lisabonu na stadionu ”Luz”.

Posted by on 2011-11-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login