Napadnut kontrolor GRAS-a

GRAS

GRAS

Dvije nepoznate osobe napale su danas na trolejbuskom stajalištu Merkator Mojmilo, u trolejbusu broj 103 na liniji Trg Austrije-Dobrinja u pravcu Dobrinje, kontrolora naplate GRAS-a P.S. kojem je u CUM-u pružena ljekarska pomoć.

Motivi napada su nepoznati, saopćila je Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

“Kontrolori su ušli u vozilo prije stanice Merkator na Mojmilu i u okviru redovnih aktivnosti od putnika tražili karte na pokaz. Dvije NN osobe (muškarac i žena) nisu imali kartu za prijevoz, a kontrolor P.S im je kazao da kupe kartu kod vozača. Oni su na to odgovorili da izlaze na sljedećoj stanici kod Merkatora.

Kontrolor je nastavio s pregledom karata, a kad se trolejbus zaustavio, na stanici kod Merkatora, kontrolor P.S. je pošao da izađe iz vozila. Tom prilikom prišao mu je NN muškarac i udario ga pesnicom u predjelu lica. Kad su već bili van vozila NN muškarac je ponovo nasrnuo na P.S. i udarao ga. U tome mu je pomogla nepoznata ženska osoba”, kaže se u saopćenju GRAS-a.

Pripadnici PU Novi Grad obavili su uviđaj i uzeli izjave od počinioca pomenutog incidenta.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-05. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login