Narodno pozorište Sarajevo: Koncert “Glas i ples” za Svjetski dan muzike

Povodom obilježavanja Svjetskog dana muzike, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo danas će biti održan koncert “Glas i ples” u izvođenju članova Opere i Baleta NPS, saopštilo je pozorište.

Narodno pozorište Sarajevo,
Narodno pozorište Sarajevo,

Na programu su solo pjesme za glas i klavir domaćih kompozitora Asima Horozića, Ranka Rihtmana, Đele Jusića, Darija Vučića, Tonija Toplana, Petra Konjovića, Marka Tajčevića i Milana Prebande.

Balet NPS izvešće najljepše numere iz bosanskohercegovačke opere „Hasanaginica“ i baleta “Omer i Merima” i “Katarina, bosanska kraljica”.

Ovom prilikom publika će prisustvovati i praizvođenju baletnog divertismana “Buđenje”, mladog i talentovanog kompozitora i člana Opere NPS Tonija Toplana, u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač i izvođenju ansambla baleta.

Uz poštivanje mjera propisanih od strane Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS će biti ograničen.

Posted by on 2020-06-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login