Nehumano ponašanje bh. policije prema migrantima kod Trebinja

Grupu migranata policija je uhvatila u blizini Trebinja i zadržala 16 sati pod izgovorom da će ih otpremiti u migrantski kamp u Sarajevu, navodi organizacija Border Violence Monitor. Zadržani su na graničnom prelazu Klobuk, poznatom po držanju ljudi u ćelijama nalik na kaveze (Are You Syrious objavili su snimak iznutra, koji možete pogledati ovdje).

migranti
migranti

Sljedećeg jutra migranti su ukrcani u dva bijela kombija i odvedeni do granice sa Crnom Gorom.

Kada je grupa primjetila da ne idu prema Sarajevu više puta su policajce na engleskom jeziku upitali: “Gdje idemo? Molimo vas dajte nam azil”. Policajci su odgovorili: “No English, no asylum, Bosnia full”.

Šesnaestogodišnji mladić rekao je policajcu “prijaviću vas UN-u zbog ovoga što radite”. Jedan od policajaca odgovorio mu je “Fuck you mother! Fuck UN”, nakon čega ga je udario čizmom, tako da je ispao iz vozila. Policajac je zatim uzeo tešku metalnu šipku i udarao mladića po glavi. Dvije rane su počele obilno krvariti.

Video možete pogledati ovdje, a cijeli izvještaj možete pročitati na ovom linku.

Posted by on 2019-04-30. Filed under Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login