Neprohodni putevi u Nevesinju i Bileći

snijeg, BiH, saobraćajZbog sniježnih padavina neprohodni su putni pravci Nevesinje – Berkovići, Nevesinje – Istočni Mostar, Bileća – Ljubinje i granični prelazi iz pravca Bileće ka Crnoj Gori, saopštila je Republička uprava Civilne zaštite.

Na području koje pokriva Područno odjeljenje Civilne zaštite Trebinje u toku  je  otklanjanje  kvarova na elektro-mreži u opštinama Berkovići i Bileća, dok su tokom noći otklonjeni kvarovi na trebinjskoj elektro-mreži, tako da cijela opština sad ima uredno snabdijevanje strujom.

U opštinama Nevesinje, Berkovići, Bileća i Gacko pojedina sela nemaju struju, a snabdijevanje vodom i pokrivenost mobilnom i fiksnom telefonijom je uredno.

U toku dana se nastavlja sa čišćenjem neprohodnih putnih pravaca u svim opštinama, a u   Bileći i Berkovićima će se u toku dana vršiti podjela paketa koje je donirala firma “Robot komerc”.

Na teritoriji Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac jučerašnje snježne padavine su dovele do porasta snježnog pokrivača u opštinama Kalinovik i Han Pijesak od oko 20 centimetara, u Istočnom Starom Gradu i Trnovu oko 10 centimetara, a na Sokocu oko dva centimetra. Svi magistralni i regionalni putevi prohodni, a snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno.

Na području Odjeljenja civilne zaštite Bijeljina juče je na području opštine Vlasenica palo 25 centimetara novog snijega, a u Šekovićima i Bratuncu 20 centimetara, što nije bitno uticalo na prohodnost magistralnih i regionalnih puteva.

Na području Odjeljenja civilne zaštite Banjaluka najviše novog snijega, 10 do 15 centimetara, palo je na području opština Kneževo i Mrkonjić Grad, a uredno je snabdijevanje električnom i toplotnom energijom, vodom i pokrivenost telefonskim saobraćajem.

Na teritoriji Područnog odjeljenja civilne zaštite Doboj juče dana je bilo sporadičnih snježnih padavina, ali one nisu bitno uticale na debljinu snježnog pokrivača. Svi putni pravci su prohodni, snabdijevanje vodom i strujom je uredno, a telefonski saobraćaj se odvija nesmetano.

Nivo rijeke Bosne je plus 41 centimetar, što je za pet centimetara manje nego juče, nivo rijeke Save stagnira, a Spreča je u porastu.

Na jučerašnjoj tematskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite o poplavama i klizištima kao mogućim posljedicama topljenja snijega, kojoj je prisustvovao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder sa saradnicima, stručnjaci su iznijeli mišljenje da ne bi trebalo da dođe do većih poplava pošto se postojeći snijeg pretvorio u led pa će njegovo topljenje biti sporo.

Ostali razlozi koji bi trebali onemogućiti poplave su što je zemlja toliko suva da je u stanju primiti ogromne količine vode, što su riječni tokovi i akumulacije na minimumu pa mogu primiti veliku količinu vode.

Posted by on 2012-02-17. Filed under Banja Luka, Berkovići, Bileća, Bratunac, Doboj, Gacko, Han Pijesak, Kalinovik, Kneževo (Skender Vakuf), Mrkonjić Grad, Nevesinje, Šekovići, Sokolac, Trebinje, Trnovo, Vijesti iz BH gradova, Vlasenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login