Nešto više o jutarnjoj erekciji

Prva ideja svakog muškarca jest da erekciju uzrokuje urin, koji se nakuplja tokom noći. Puni mjehur obično je zadnja stvar, koja posljedično uzrokuje erekciju. Pročitajte o čemu je riječ.

seks, muskarac, penisSjećate li se scene iz filma Četrdesetogodišnji djevac, kada Steve Caroll ustane iz kreveta i odleluja do zahodske školjke s „nabijenim pištoljem“ u gaćama, a zatim s teškoćom usmjerava mlaz i obuzdava svoju zvjerku? Muškarcima je to svakako dobro poznato… Lako je sakriti jutarnju erekciju u traperice, no puno teže u gaće ili meku pidžamu. Sljedeći problem stupa na scenu s mokrenjem. Zahodska školjka je bar za 90 stepeni pod pogrešnim uglom, a žene ionako neprestano napadaju s željama vezanim uz suvišne kapljice oko školjke. Nemoguća misija!

Noćna erekcija je korisna

Pojava noćnih erekcija je dobrodošla prije svega za liječenje i utvrđivanje izvora smetnji erekcije. Ako je smetnja psihološke prirode, ptičica se obično dok spavate probudi i razmišlja svojom glavom. Doktori koriste test pod nazivom Rigiscan. Njime mjere promjene u tvrdoći i veličini penisa. Tako lakše mogu utvrditi da li je smetnja erekcije vaskularna, neurološka, hormonalna ili psihološka.

Spavanje uzrokuje erekciju

Jutarnja erekcija je samo zadnja od noćnih erekcija, koje su povezane s određenim fazama spavanja. Narodski rečeno, kada sanjate dobijete erekciju, bez obzira na sadržaj vaših snova. Razlozi za to nisu potpuno jasni, neki pretpostavljaju, da to omogućava opuštenost tijela i nedostatak nadzora svjesnog JA. Ako tokom dana potiskujemo zvijer u sebi, noću uzima uzde u svoje ruke. Drugi misle da tijelo tako provjerava djelovanje penisa, da je to svojevrsno redovito podmazivanje, kako sistem ne bi zahrđao. Ipak rezultati istraživanja pokazuju da mogućnost erekcije nije povezana uz njenu učestalost, jer muškarci sa smetnjama erekcije i nakon dužeg vremena normalno djeluju, iako u međuvremenu godinama nisu imali erekciju.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login