Nezaboravan nastup Guns N’ Rosesa posljednjeg dana Exita

Guns N' Roses, festival, EXIT

Guns N’ Roses

Nezaboravnim nastupom megapopularnih američkih rokera, grupe Guns N’ Roses na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, završen je 13. po redu Exit, jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi.

Gromki zvuci s festivalske “Plesne arene” odjekivali su tvrđavom, ali i gradom jutros do 8.00 sati.

Prije Gunsa publiku na tvrđavi “digli su na noge” beogradski rok-veterani Partibrejkersi i australijska avangardna atrakcija Wolfmather.

Tokom četiri noći, na 22 festivalske bine na Petrovaradinskoj tvrđavi prodefilovalo je 400 izvođača svih muzičkih žanrova, koji su trenutno svjetski trend.

Osim nastupa Gunsa, Partibrejkersa, ostat će za nezaborav svirka britanskih pop veterana Duran Duran, pjesme neosoul dive Erykah Badu, domaćeg Električnog orgazma, te nastupi divova panka, roka i trash-metala Toy Dollsa i New Ordera i Sodoma.

Exit je počeo u četvrtak, 12. jula, a prema procjenama izvještača, tokom četiri noći na Tvrđavu se popelo više od 120.000 djevojaka i mladića iz cjelog svijeta.

U Exit selu, kod popularnog novosadskog kupališta Štrand na Dunavu, pod šatorima se smjestilo oko 3.000 ljudi iz Srbije, zemalja okruženja, Evrope i svijeta.

Po prvi put ove godine, u Exit selu su bili i mladići djevojke iz Amerike i Australije.

Ovogodišnji Exit ostaće upamćen i po ogromnom transparentu razapetom po zidinama tvrđave na kom je na engleskom jeziku pisalo: „Dobrodošli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine“!

Početkom prošle nedjelje Ustavni sud Srbije osporio je odredbu Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, kojom je Novi Sad označen kao glavni grad pokrajine. U obrazloženju je navedeno da Novi Sad ne može biti glavni grad, jer Vojvodina nije država nego autonomna pokrajina u Srbiji.

Posted by on 2012-07-16. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login