Nikola Špirić u službenoj posjeti Zagrebu

Nikola Špirić

Nikola Špirić

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić boravit će u službenoj posjeti Zagrebu, na poziv hrvatske premijerke Jadranke Kosor. Predviđeni su razgovori predsjedavajućeg Špirića sa premijerkom Kosor i s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.

U delegaciji BiH su i zamjenik predsjedavajućeg, ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić i ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović.

Kosor se sa Špirićem sastala početkom studenog u Sarajevu. Tada je dogovoreno da će se uskoro potpisati ugovor kojim će se onemogućiti praksa da se dvojno državljanstvo koristi za izbjegavanje izdržavanja kazni u nekoj od zemalja. To je i realizirano u veljači. Ministar pravosuđa Hrvatske Ivan Šimonović i ministar pravde BiH Bariša Čolak potpisali su Sporazum o izmjenama Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login