Nokia Siemens ukida 17.000 radnih mjesta širom svijeta

Nokia SiemensFinsko-njemačka kompanija za proizvodnju telefonske opreme Nokia Siemens networks, suočena sa ekonomskom krizom, saopštila je danas da planira da ukine 17.000 radnih mjesta u svijetu do kraja 2013. godine.

Rajeev Suri, izvršni direktor ove kompanije, koja ima 74.000 zaposlenih radnika, tvrdi da bi se smanjenjem radne snage troškovi rada umanjili za milijardu evra.

Nokia Siemens u posljednje vrijeme teško ostvaruje profit, pa postoji mogućnost da se firme podružnice odvoje, zbog čega bi dionice ove kompanije mogle da se pojave na berzanskom tržištu.

“Da bismo postigli prosperitet u budućnosti, potrebno je da sada preduzmemo mjere kako bismo poboljšali našu profitabilnost”, naveo je Suri.

On je rekao da mu je žao zbog planiranih otkaza, ali da su oni neophodni, jer kompanija mora da preduzme neophodne korake kako bi opstala i održavala konkurentnost na tržištu telekomunikacija.

Kompanija Nokia Siemens nastala je pridruživanjem finske kompanije Nokia i njemačkog Siemensa.

Posted by on 2011-11-24. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login