Novak Đoković: Bosanci i Hercegovci ostanite jaki, moje srce je uz vas!

Novak Đoković

Novak Đoković

Novak Đoković, trenutno najbolji teniser svijeta, humanost u velikoj prirodnoj tragediji, katastrofalnim poplavama koje su u maju pogodile njegovu zemlju Srbiju kao i Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, u intervjuu za BHT1 je skromno okvalificirao vlastite geste.

Za njegovo animiranje svjetskih medija u trenutku poplava, koji dotad nisu izvještavali o tome, kao i za druge aktivnosti u pomoći postradalima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj Đoković kaže da “nije učinio ništa posebno”.

Sretan je zbog privilegije koju je imao u tom trenutku da u tragediji epskih razmjera, kako je naveo, pokrene talas podrške iz cijelog svijeta koja se pretvorila u konkretnu pomoć.

Ono što mu je ispunilo srce i dodatno ga motiviralo, kaže, jeste što je primijetio da su u regionu u kojem je nedavno bjesnio rat, u tim trenucima “zakopane sve sjekire” i na površinu isplivala ljudska solidarnost.

– Moje srce je uz vas. Sve najbolje – poručio je, između ostalog, na kraju intervjua Novak Đoković Bosancima i Hercegovcima uz dodatnu poruku da i nakon ove tregadije ostanu jaki kao što su uvijek bili.

Posted by on 2014-08-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login