Nove cijene u studentskim domovima u FBiH od 1. januara

Studentski dom, Sarajevo

Studentski dom, Sarajevo

Nove cijene studentskih domova u Federaciji BiH bit će poznate 1. januara 2015. godine, no još uvijek nije jasno hoće li troškove snositi studenti ili kantoni.

Kako je u izjavi za Fenu kazao direktor Studentskog doma u Mostaru Dragan Mikulić, studente neće opterećivati poskupljenima, već traže od vlasti da subvencionira troškove, a ako to ne bude u mogućnosti učiniti, tražit će donacije.

Mikulić kako je postalo nemoguće funkcionirati u sadašnjim uvjetima, te da su poskupljenje tražili kako bi mogli pokriti osnovne troškove poslovanja.

”Još se uvijek nadamo kako će županije kantoni imati razumijevanja te kako će iznaći sredstva za smještaj studenata” – kazao je Mikulić.

Po njegovim riječima, neke kantonalne vlade se o zahtjevu direktora studentskih domova u FBiH nisu očitovale, dok su ga druge odbile ili djelomično prihvatile.

Posted by on 2014-12-12. Filed under Mostar, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login