Novi singl Damira Urbana

Damir Urban

Damir Urban

“Priđi mi bliže” novi je singl Damira Urbana i njegove Četvorke, koji je uvod u novi studijski album “Mamut”, najavljen za 5.  decembra.

“Već odavno osjećam potrebu napisati pjesmu koja će mi pomoći da pobjegnem, barem na neko vrijeme, od ludila ovog svijeta koje nas okružuje. Pjesma ‘Priđi mi bliže’ je dječji odgovor na takvu stvarnost pa je bilo sasvim logično da će je onda djeca i pjevati.

Nema tu neke velike mudrolije ili pameti. Zakomplicirali smo si živote i često ne vidimo koliko su zapravo stvari jednostavne. Dobra volja, korak naprijed, ljubav prema drugim ljudima, ponekad su samo stvar odluke, nakon toga se stvari počinju otpetljavati same od sebe. Nekad je naprosto dovoljno prići bliže” kazao je Urban.

Muziku i tekst pjesme “Priđi mi bliže” potpisuje Damir Urban, a mozaiku stvaranja pjesme doprinijela su i djeca iz zbora riječke Muzičke škole Ivana Matetića Ronjgova pod vodstvom prof. Ane Čorić.

Vizual singla osmislio je slikar i ilustrator Tomislav Torjanac.

Posted by on 2014-12-01. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login