Novi snijeg zabijelio Sarajevo

snijeg, SarajevoSinoć je na području Sarajeva počeo padati snijeg, što je neuobičajno za ovo doba godine, te je došlo do naglog zahlađenja i niskih temperatura, a prije samo dva dana temperatura u glavnom gradu BiH iznosila je 29 stepeni Celzijusa.

Snijeg je padao tokom noći, a nastavio je i u jutarnjim satima.

Snijeg pada i u višim predjelima, a zbog kiše i susnježice koja pada u većem dijelu BiH saobraća se po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima.

Snijeg pada i na području Sitnice, Vlasenice i Kneževa koji se za sada ne zadržava na kolovozu, ali se vozačima savjetuje da voze opreznije i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog oborenog stabla na kolovozu otežano se saobraća magistralnim putem Sarajevo-Olovo, na području Nišića.

Hladan talas koji je u većem dijelu regiona donio kišu i lokalne pljuskove, te temperaturu nižu za desetak stepeni, zadržat će se do srijede, javljaju metereolozi.

Danas popodne, kako se predviđa, sa zapada stiže prestanak padavina i postepeno razvedravanje uz slabljenje vjetra. Od utorka će biti i nešto viša temperatura.

Prema srednjoročnim prognozama, od srijede će biti znatno toplije vrijeme i očekuje se prestanak padavina.

Uz dionicu magistralnog puta Gradačac-Pelagićevo, na lokalitetu Brđani, u toku je deminiranje terena, pa od 8.00 do 16.00 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, a potom 15-minutnog propuštanja vozila.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Posted by on 2012-05-14. Filed under Bosna i Hercegovina, Kneževo (Skender Vakuf), Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Vlasenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login