Objavljeni rezultati konkursa za dodjelu stipendija

Prijedor

Prijedor

Grad Prijedor je za školsku 2012/13. godinu dodijelio 97 novih stipendija, odnosno 47 studentskih i 50 stipendija za učenike srednjih škola. Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić potvrdila je da je konkurs bio raspisan za 100 stipendija, ali da tri stipendije nisu dodijeljene jer nije bilo prijavljenih kandidata za dva mjesta studija fizike i jedno mjesto za studije njemačkog jezika.

„Ukupno sada imamo 229 stipendista od koji su 132 stipendije ranije dodijeljene.Na konkurs koji je raspisan u novembru prošle godine prijavilo se 377 kandidata zainteresovanih za stipendiranje , od kojih je 320 ispunjavalo uslove konkursa“, kazala je Babićeva.

Ona je dodala da je bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata izvršeno prema Pravilniku o stipendiranju,a presudni kriterijumi su bili deficitarnost struke, uspjeh u studiranju ili učenju i socijalni status, a da su po prvi put u Pravilnik uvrštena i djeca bez oba roditelja.

Budžetom grada za 2013.godinu su za stipendije predviđena sredstva u iznosu od 300 000 KM.Studentska stipendija iznosi 120, a učenička 70 KM.

Posted by on 2013-02-04. Filed under Prijedor, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login