Obožavatelji Amy Winehouse ludo “skidaju” njene albume

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Obožavatelji Amy Winehouse pohrlili su “skinuti” s interneta njena dva albuma, nakon što je britanska pjevačica svjetske slave postala posljednja u nizu rock zvijezda koja je prerano preminula, sa samo 27 godina.

Winehouse, koja je u subotu pronađena mrtva u svom stanu u Londonu, zavladala je tabelom  iTunes-a s “Back to Black”, albumom iz 2006. koji je osvojio pet Gammya u SAD-u i problematičnu londonsku djevojku pretvorio u međunarodnu zvijezdu.

“Back to Black” izbacio je s prvog mjesta iTunes tabele album “21” britanske pjevačice Adele.

Winehouse, koja je snimala za studio Universal Music, zauzela je i treće mjesto s izdanjem koje se sastoji od “Back to Black” i debitantskog albuma iz 2003. “Frank”, dok se na četvrtom mjestu nalazi luksuzno izdanje “Back to Black”.

Prodaja njenih albuma porasla je 37 puta od petka do subote, objavila je Official Charts Company koja očekuje da će se taj trend nastaviti i idućih dana.

Porast prodaje podsjeća na slučaj Michaela Jacksona čiji su singlovi i albumi dospjeli na prva mjesta muzičkih tabela nakon njegove smrti.

Jacksonovo bogatstvo poraslo je za 310 miliona dolara zahvaljujući prodaji albuma i ostalih izdanja nakon što je autor “Thrillera” umro prije dvije godine.

Posted by on 2011-07-26. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login