Obustavljen gradski saobraćaj u Sarajevu

štrajk, Sarajevo, GRASIako su kasno kasno jučer usaglašeni stavovi sa predstavnicima Sindikata GRAS-a, gradski saobraćaj u Sarajevu od jutros je u potpunosti obustavljen, zbog štrajka radnika ovog preduzeća.

Za danas je zakazana vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo na kojoj će se definisati zaključci o nekoliko osnovnih zahtjeva koje je Sindikat GRAS-a tražio od Vlade KS, nakon čega će biti obavljen razgovor sa predstavnici, a Sindikata GRAS-a.

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić i ministar saobraćaja u Vladi KS Haris Lulić na sastanku sa predstavnicima Sindikata komunalne privrede KJKP “GRAS” usaglasili su stavove vezane za osnovne zahtjeve uposlenika “GRAS-a”.

Od Ministarstva zdravstva KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS tražit će se urgentno rješenje ovjere zdravstvenih knjižica uposlenicima “GRAS-a”. Pred Vladom Kantona Sarajevo će u četvrtak biti informacija o broju prodatih mjesečnih karata budžetskim korisnicima od strane KJKP “GRAS” sa prijedlogom zaključka o implementaciji odluke kojom se svi budžetski korsnici obavezuju za kupovinu mjesečnih karata za gradski prevoz za svoje uposlenike.

Po zakonom predviđenoj proceduri, a u što kraćem roku, bit će organizirana tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će se razmatrati stanje u “GRAS-u”, gdje će se od menadžmenta i uprave tražiti prijedlog mjera za rješavanje problema u ovom preduzeću. Na sutrašnju sjednicu pozvan je i direktor “GRAS-a” koji će upoznati Vladu KS o trenutnom finansijskom stanju, kako bi augustovska plaća bila isplaćena do kraja ove sedmice.

Jutros su svi oni koji koriste javni gradski prijevoz, bili primorani koristiti alternativni, kako bi stigli do svojih odredišta, što je u glavnom gradu BiH izazvalo veliki haos.

Važna napomena koja će sigurno zanimati naše sugrađane je ta da je Centrotrans jutros stavio u funkciju svoje autobuse koji će gradim prevoziti putnike na relaciji Vijećnica-Dobrinja.

Posted by on 2011-09-27. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login