Od 7 do 13 minuta je najpoželjnija minutaža za seks

Iako većina sanja maratonskom seksu, istraživanja koja se temelje na spoznajama seksualnih terapeuta pokazala su da je za zadovoljiv odnos potrebno puno manje vremena nego što to mnogi misle.

seks, ljubljenjeSpoznaje o trajanju spolnog (od početka penetracije do ejakulacije) razdijelili su u različite intervalne skupine te ih označili kao prekratke, preduge, primjerne i poželjne.

Spoznaje su pokazale, da je spolni odnos, koji traje od prve do druge minute prekratak, dok je od 10 do 30 minuta bitno previše za seks. Prema tim spoznajama primjerena je dužina seksa, zajedno s penetracijom, već od 3 do 7 minuta, dok je najpoželjnija minutaža od 7 do 13 minuta.

Usprkos tome brojni muškarci i žene još uvijek vjeruju raznim fantazijama o seksualnim aktivnostima (na primjer mitu o idealnoj dužini penisa, seksanju koje traje cijelu noć…).

Tako u jednom od prijašnjih istraživanje ustanovili da je postotak muškaraca i žena, koji vjeruju da odnos mora trajati 30 minuta, ili duže, ogroman.

Prema riječima vodećeg istraživača, Cortyja, takav je rezultat nadasve odraz nezadovoljstva i razočaranosti u postelji.

– Tim istraživanjem želimo razbiti stereotip o trajanju spolnog odnosa i ljude ohrabriti realnim podacima o prihvatljivom trajanju spolnog odnosa, te tako spriječiti spolna razočaranja i ograničenja, dodao je Corty, koji istraživanjem želi pomoći i onima koji se previše opterećuju dužinom trajanja spolnog odnosa.

Ti podaci čovjeka mogu osloboditi brige, a samim time i psihičkih smetnji koje, kao posljedicu, imaju i velik uticaj na dužinu trajanja samog odnosa.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login