Od igara na sreću državi Srbiji 285 mil.€

euriU Srbiji trenutno radi 81 priređivač igara na sreću na automatima, 25 kladionica i dva kasina od kojih je država zaradila za dvije godine 285,2 miliona eura. Za devet godina, država je ostvarila prihod od igara na sreću od čak 285,2 miliona eura, a više od polovine tog novca potiče od igraonica, automata, kladionica i nagradnih igara u  robi i uslugama, ali nije zanemarljiv ni prihod od lotoa i instant srećki.

Prije primene novog Zakona o igrama na sreću, od 2001. do kraja 2004. godine u budžet je inkasirano samo 29,2 miliona evra. Stanje se, međutim, drastično mijenja od početka 2005. nakon donošenja novog zakona, a iznos je skoro deset puta veći – 256 miliona eura. Veliki dio tih para usmeren je za najugroženije kategorije stanovništva.

„ Od ukupno ostvarenih prihoda od igara na sreću, deo novca od 40 odsto koristi se za finansiranje Crvenog krsta Srbije i drugih društvenih organizacija i udruženja građana koji sprovode programe zaštite i unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, ustanova socijalne zaštite, socijalno-humanitarnih organizacija, sporta i lokalne samouprave. Ova namenska primanja budžeta raspoređuju po 20 odsto navedenim institucijama i organizacijama”, kažu u Upravi za igre na sreću.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login