Od srijede zahlađenje, očekuje se i snijeg

vrijeme, Sarajevo, snijegU BiH sutra će biti hladno i pretežno sunčano vrijeme, osim u sjevernim krajevima gdje će se magla zadržati i tokom dana, a od srijede, 23. novembra, očekuje se pad temperature i padavine.

Jutarnja temperatura sutra će iznositi od minus deset stepeni u višim područjima, a u ostalim krajevima od minus šest do jedan stepen Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura biće od nula do tri u predjelima sa maglom, u ostalim krajevima od osam do 12, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

I u Hrvatskoj se od srijede, 23. novembra, prema prognozi meteorologa, očekuje zahlađenje i snijeg, koji će početi da pada krajem dana u zapadnim krajevima u unutrašnjosti.

I u Srbiji će narednih dana biti hladno i pretežno vedro, a padavine se očekuju u četvrtak, 24. novembra.

Zbog magle su moguće poledice, pa se starijim osobama ne preporučuje izlazak iz kuće bez prijeke potrebe, a vremenske prilike loše će uticati na astmatičare, oboljele od reume, te srčane bolesnike.

Posted by on 2011-11-21. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login