Odbojkaši BiH osvojili zlato na Paraolimpijskim igrama u Londonu

Odbojkaši BiH osvojili zlato na Paraolimpijskim igrama u LondonuReprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci novi su olimpijski prvaci. U Londonu su savladali ekipu Irana 3:1 u setovima.

Iako su odlično otvorili prvi set, naši su momci posustali, pa su Iranci osvojili prvi set. Iranci su drugi set sjajno otvorili, ali su naši igrači odličnom igrom preokrenuli rezultat.

I treći set set je odigran dramatično, uz velike preokrete u našu korist. U posljednjem setu, više nije bilo dileme, naši su momci neprikosnoveno igrali i osvojili svoje drugo olimpijsko zlato.

Igrali su srcem

Pokazao je naš tim još jednom srce, želju i motiv koji fale brojnim nacionalnim ekipama koje na međunarodnoj sceni predstavljaju Bosnu i Hercegovinu. Nevjerovatna želja za pobjedom i suze radosnice naših zlatnih momaka na kraju utakmice, pokazale su da oni koji srcem igraju za ovu zemlju, ponekad mogu pobijediti i reprezentacije jednakog ili većeg kvaliteta. Pokazali su da je ljubav prema ovoj zemlji veća od bilo kakvog ličnog prestiža, individualne promocije ili materijalne koristi koje brojne sportaše u našoj zemlji odbijaju ili prvlače nacionalnoj vrsti.

Bila je to još jedna velika pobjeda, možda i najveća u historiji ove sjajne generacije koja zaslužuje mnogo, najviše – koja zaslužuje nešto što im niko ne umije pružiti.

Posted by on 2012-09-09. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login