Odgođen mostarski teatarski festival

teatar, festivalMosatrski Centar za dramski odgoj obavještava javnost da se 36. mostarski teatarski festival odgađa.

“O mjestu održavanja festivalske premijere radnog naslova ‘Neizgovorene misli’, zakazane za 26. augusta, koju realizira međunarodni ansambl, obavjestit ćemo javnost naknadno jer tražimo pozorište i grad koji su nas spremni primiti, kad to ne možemo učiniti u svome gradu i svojoj dvorani”, stoji u priopćenju iz Centra za dramski odgoj.

Zahvaljujući brojnim donacijama od Švicarske kulturne fondacije, Europske kulturne fondacije, Fonda Otvoreno društvo BiH, Mostar linka, CARE Internacionala i brojnih drugih donatora, Centar za dramski odgoj  stekao je značajnu opremu i materijalnu osnovu za rad.

Međutim, sva ta oprema, uz suglasnost gradske administracije, sada je blokirana i nedostupna vlasniku. Nedostupna je i dvorana u koju je Centar za dramski odgoj sporazumno uložio značajna sredstva i dvoranu priveo namjeni za zajedničko korištenje s Mostarskim teatrom mladih.

“To i otkazi uručeni cjelokupnome umjetničkom ansamblu Mostarskog teatra mladih natjerali su nas da u posljednjem trenutku donesemo tešku, ali jedino razumnu odluku: 36. mostarski teatarski festival odgađa se. U situaciji kad nam je sve oduzeto, kad su glumci koji sudjeluju u pripremi festivalskog projekta dobili otkaz, kad vlada atmosfera otvorenog poziva na linč, ne želimo gostujuće ansamble, ali i našu publiku dovoditi u neugodnu situaciju”, navodi se u priopćenju, uz napomenu da će o novome terminu održavanja festivala svi zaiteresirani biti obaviješteni do 1. septembra.

Posted by on 2011-08-20. Filed under Kultura, Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login