Održan Treći festival jednominutnog filma u Bratuncu, nagrađeno pet najboljih

film

film

Treći Festival jednominutnog filma na kojem je prikazano 50 filmova koje su pripremila djeca iz osnovnih škola iz Srebrenice, Vlasenice, Bratunca, Zvornika i Milića, održan je danas u Bratuncu.

Stručni žiri nagradio je najbolje u pet kategorija, i to za najbolji scenario – Arnel Sandžić iz Srebrenice za film “Srebrenica open”, najbolja režija – Mitar Vukotić iz Milića za film “Moja bajka”, najbolja glumica – Anja Šurbat i Una Mitrović za uloge u filmu “Stručnjaci su ugrožena vrsta”, nagrada publike – Valentina Mitrović iz Vlasenice za film “Čujemo li se, nastavnice?”, dok je nagradu Grand prix žirija za najbolji film dobila Ivona Vidaković iz Bratunca za film “Predrasude, uvrede, zašto?”.

Festival jednominutnog filma organizirao je Fond Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) u saradnji s Udruženjem INFOHOUSE u okviru projekta saradnje i razvoja na području regije Birač, koji finansira Vlada Kraljevine Holandije, a implementiraju UNICEF, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR), saopćeno je iz Udruženja INFOHOUSE.

Posted by on 2015-11-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login