Odvojite vrijeme i novac za putovanja

Ako ste jedna od osoba koju oduševljavaju tuđe priče i fotografije s putovanja, ali sami nikako da pronađete dovoljno vremena ili novaca onda je krajnje vrijeme da promjenite svoj život i obogatite ga.

putovanje, kofer, stvariZa početak važno je da prođete kroz plan svojih godišnjih odmora i praznika kako biste vidjeli koliko vam slobodnog vremena ostaje za putovanja. Važno je da ne postavljate prevelike ili nerealne ciljeve. Ako svaki praznik provodite s roditeljima nemojte se zavaravati kako je baš praznik idealno vrijeme za putovanja.

Kada definišete kada biste mogli putovati, odredite što biste sve željeli vidjeti. Zatim se raspitajte o cijenama putovanja.

Neka vam putovanja postanu jedan od prioriteta. Nemojte biti osoba koja ima milion opravdanja zašto ne putujete. Ako treba na putovanje možete ići i biciklom. Također, putovanja ne moraju biti u udaljene krajeve, ako niste vidjeli Mostar, Dubrovnik, Zagreb, Bihać ili Beograd, krenite s tim, da biste kasnije mogli razmišljati o udaljenijim krajevima.

Putovanja ne moraju biti skupa:

– Tražite najjeftinije prijevozno sredstvo

– Rezervišite putovanje unaprijed

– Spavajte kod prijatelja, familije, hostelu ili kampu

– Iskoristite svaki trenutak vremena koje provedete negdje na putu. Iznenadili biste se koliko toga stane u vikend ukoliko ga dobro isplanirate.

– Umjesto da trošite novac na nesvrhovite stvari (poput novog para cipela) štedite za putovanja.

Nevjerojatno je koliko uzbuđenja u život unosi to što se imate čemu veseliti,  a samo po sebi svako putovanje može biti nevjerojatno iskustvo. Uživanje u otkrivanju novih mjesta, susreta s drugačijim kulturama i ljudima, pomoći će vašem psihološkom razvoju. Naučit će vas kako da više cijenite ono što imate, a manje ignorirate stvari i ljude oko sebe.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Magazin, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login