Općina Gradačac: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

Gradačac

Gradačac

Komisija za društvene djelatnosi i boračka pitanja općine Gradačac raspisala je konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2011/12. godini redovnim učenicima srednjih škola iz porodica socijalne pomoći i studentima dodiplomskog studija.

“Pravo na dodjelu općinske stipendije imaju redovni učenici srednjih škola iz porodica korisnika stalne socijalne pomoći i redovni studenti dodiplomskog studija u BiH koji prvi puta upisuju razred/godinu, a imaju prebivalište na području općine Gradačac. Kandidati ne mogu ostvariti pravo na stipendiju ako imaju ostvarenu prosječnu ocjena u srednjoj školi manju od 4,2 ili 7,0 na dodiplomskom studiju (u kategirijama u kojima se boduje uspjeh), imaju primanja po članu porodice veća od 1/3 prosječne plate u FBiH za period VI-VIII mjesec 2011. godine (u kategorijama u kojima se boduju primanja) i više kandidata iz iste porodice”, navodi se u konkursu.

Mjesečni iznos stipendije za učenike je 70,00 (sedamdeset) KM, a za studente 120,00 (stotinudvadeset) KM i dodjeljuje se za 9 (devet) mjeseci.

Napomena: Prijave i dokumenta za Konkurs sa naznakom «Prijava za Konkurs za općinsku stipendiju» sa tačnom adresom i brojem telefona kandidata na poleđini koverte, podnose se u zatvorenoj koverti na šalteru 6 u Šalter sali Općine Gradačac ili putem pošte na adresu: Općina Gradačac, Komisija za društvene djelatnosti i boračka pitanja, Ul. H.K.Gradaščevića 54. Gradačac.

Konkurs ostaje otvoren do 15. februara 2012. godine.

Posted by on 2012-01-23. Filed under Gradačac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login