Općina Kakanj otvorena za investitore

Kakanj

Kakanj

Općina Kakanj kroz svoje razvojne planove i programe u narednom periodu nudi širok spektar pogodnosti za sve buduće investitore.

Za gradnju objekata investitorima pripada poticaj u vidu povrata novčanih sredstava od naknade koja se obračunava za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Osim toga, investitor stiče pravo oslobađanja od plaćanja naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalne naknade u periodu od pet godina od dana pribavljanja odobrenja za upotrebu objekta.

Odlukom o općinskim taksama na istaknutu firmu određeno je i umanjenje visine taksi u većini djelatnosti, te oslobađanje pojedinih taksenih obveznika u potpunosti ili za određeni period.

Obveznici koji su počeli sa obavljanjem registrirane djelatnosti u toku tekuće godine oslobađaju se plaćanja takse na istaknutu firmu za tu godinu.

Pored ovog oslobađanja, od obaveze plaćanja takse oslobođena su pravna i fizička lica, koja registriraju proizvodne djelatnosti, za prvu godinu u cjelokupnom iznosu, a za drugu godinu 50 posto od ukupnog iznosa taksene obaveze.

Kod pokretanja poslovanja u kakanjskoj općini stiču se i brojna druga prava i pogodnosti koja omogućuju lakše poslovanje.

Posted by on 2014-01-02. Filed under Kakanj, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login