Optuženi za otmicu bivšeg člana predsjedništva BiH Ante Jelavića nepravomoćno osuđeni

Sud

Sud

Četvorica otmičara bivšeg člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića osuđena su pred zagrebačkim Županijskim sudom na ukupno 13,5 godina zatvora. Vlado Čurić osuđen je na tri i po godine zatvora, a Mario Miličević na četiri.

Sud je Čuriću umanjio kaznu za pola godine, jer je omogućio Jelaviću da pobjegne. Druga dvojica osuđenih Dalibor Prgomet i Vlatko Miličević, sin Marija Miličevića, dobili su po tri godine zatvora, odnosno minimalnu kaznu za takvo krivično djelo. U obrazloženju presude ističe se da je optuženima kao olakšavajuća okolnost uzeta činjenica da su djelo priznali i time doprinijeli bržem rješavanju slučaja.

Postupak protiv Saše Savinovića preuzelo je pravosuđe BiH. Jelavić je otet 8. aprila prošle godine u Zagrebu, nakon čega je u prtljažniku automobila prevezen u BiH. Otmičari su od njegove supruge tražili milion evra otkupnine, no Jelavić im je uspio pobjeći i prebaciti se u Hrvatsku.

Posted by on 2010-03-17. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login