Orašje: Štete premašile 90 miliona maraka

 Orašje, poplaveEvidentiranjem i zbrajanjem šteta od poplava u općini Orašje njihov iznos svakodnevno se uvećava, a prema podacima Štaba Civilne zaštite općine Orašje, u ovim trenutcima štete su premašile više od 90 miliona maraka.

Najproblematičnije stanje je u poljoprivredi, koja je uništena u 75 postotnom iznosu, a od koje živi veliki broj tamošnjeg stanovništva.

Zapovjednik Štaba CZ Orašje Đuro Topić kazao je kako će Ministarstvo poljoprivrede Posavske županije osigurati sjemensku robu – kukuruz i soju s kraćim vremenom vegetacije, koja će biti podijeljena po određenim kriterijima.

Upozorio je i na problem uništenog povrća u plastenicima, za kojeg postoje obećanja u sadnom materijalu, a koliko će toga pristići tek će se vidjeti.

“Sve će biti transparentno i podijelit će se u rangu štete koje su poljoprivrednici pretrpjeli u katastrofi”, naglasio je Topić.

Posted by on 2014-06-05. Filed under Orašje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login