Osam bendova na prvom Sarajevo Rock Festivalu

Sarajevo Rock Festival

Sarajevo Rock Festival

Prvi Sarajevo Rock Festival biće održan od 6. do 14. jula u klubu “Underground”, predstavljajući rock bendove bh. i regionalne scene.

Festival ima za cilj obogaćenje domaće rock scene, ali i jačanje veza s rock izvođačima iz susjednih zemalja.

Sarajevskoj publici će se predstaviti osam bendova – “Killo Killo banda” iz Novog Sada, “Bad Mushrooms” iz Zagreba, “Woodoo Cadilac” iz Brčkog, “The Tide” iz Kranja, “Vrtlog” iz Sarajeva, “Black Chicken Legs” iz Mostara, te “Big Rock” i “Dykemann Family” iz Zagreba.

Menadžer kluba “Underground” Željko Živković istakao je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da ovaj klub akcentira rock scenu već desetak godina, te da će i na ovom festivalu nastupiti probrani rock bendovi, od kojih su mnogi već nastupali u “Undergroundu”.

On je takođe ocijenio da je rock scena u Sarajevu i BiH u izuzetno lošoj situaciji, te da izvođači i bendovi ove vrste muzike teško mogu živjeti od nastupa.

Frontmen grupe “Vrtlog” iz Sarajeva Kristijan Jalovičić ističe da ovaj bend postoji već dvije i po godine te da će na festivalu promovisati njihov prvi album.

“U BiH je velika kriza ne samo rock već i urbane muzike. Situacija u Hrvatskoj i Srbiji je daleko bolja. U BiH je došlo do odliva velikog broja ljudi koji su slušali ovu muziku, ali se nadamo i da će nove generacije pomoći da rock scena ponovo zaživi”, kazao je on.

Ulaz na sve koncerte će biti slobodan, osim za nastup benda “Killo Killo banda” za čiji koncert karta iznosi 5 KM.

Koncerti će počinjati u 22 sata, osim 11. jula kada će zbog obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici koncert početi iza ponoći.

Posted by on 2012-07-05. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login