Otvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo 26. jula

film

film

Omladinski Film Festival Sarajevo zvanično će biti otvoren u srijedu, 26 jula.

Izdanje za 2017. godinu će predstaviti novih 26 mladih filmskih autora iz 11 evropskih zemalja, saopćeno je iz direkcije Festivala.

Ovogodišnji OFF donosi tri takmičarske selekcije, dva panel programa i 12 izdanja Q&A programa sa mladim i poznatim regionalnim i evropskih autorima.

Festival od ove godine predstavlja i porodično otvoreno kino na Dobrinji u okviru kojeg će se prikazati filmovi “Tschick”, “Richard Roda”, “Pored mene”, “Despicable Me 3” i “Balkanski špijun”.

Pored Dobrinje, filmovi će se prikazivati u Ultra cinema i Al Jazeera Theatre u sklopu Doma OSBiH (Festivalski centar) ali i na Žutoj tabiji, gdje će se održavati program Lazy Cinema.

Festival ove godine predstavlja i program “Mom’s Day” koji će biti održan 29. jula na Žutoj tabiji. Riječ je o edukativno-zabavnom programu za sve mame i mališane.

Posljednji dan Festivala na zvaničnoj ceremoniji zatvaranja bit će dodjeljene i nagrade za najbolji igrani kratki film, najbolji dokumentarni film, najbolju mušku i žensku ulogu te najbolji dugi igrani film.

Članovi ovogodišnjeg žirija su Arma Tanović, Ensar Altay i Mirna Dizdarević.

Film koji otvara kina na Dobrinji i Žutoj tabiji je “Tschick”, dok će u Ultra cinema na zvaničnoj ceremoniji otvaranja biti prikazan kanadski film “19 Days”. U slučaju kiše otvoreno kino na Dobrinji se izmješta u sportsku dvoranu Pete gimnazije, dok će se projekcija sa Žute tabije izmjestiti u kino-salu Doma Oružanih snaga – Festivalski centar.

Posted by on 2017-07-26. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login