Otvoren sajam eko-hrane OPEN-s Zenica

Zenica, sajamU organizaciji Asocijacije organskih proizvođača ZDK otvoren je prvi Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva OPEN-s Zenica 2011., koji će se održavati do 12. novembra.

Cilj ove sajamske manifestacije je promocija organskih proizvođača i njihovo povezivanje te promocija organske proizvodnje, a samim tim i zdravijeg načina života.

Sajam se organizira u partnerstvu sa nekoliko nevladinih organizacija te uz podršku Turističke zajednice ZDK i Općine Zenica, a predstavit će se oko 300 proizvođača organske hrane iz BiH.

Na sajmu su proizvođači heljde prezentirali i svoje proizvode napravivši gigantsku heljdopitu prečnika pet metara, koju su podijelili gostima Sajma. Tokom trajanja sajma bit će realizovan i bogat kulturni program, izložbe kućne radinosti te nagradne igre.

zeda / bih-x.info

Posted by on 2011-11-10. Filed under Ekonomija, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login