Otvorena izložba “Moving forward” Alexa Elene

U Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu večeras je otvorena izložba fotografija “Moving forward” Alexa Elene u okviru kulturološkog programa Modul Memorije 2019, segmenta Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Moving forward
Moving forward

Postavka donosi retrospektivu njegovih dosadašnjih radova i autorovog odnosa prema ljudima i svijetu, u kojima pokazuje da treba slaviti različitost, ljepotu i mir.

“Alex Elena je jedan od aktera filma “Screem for me Sarajevo” i jedan od muzičara koji je 1994. godine, usred rata u BiH, došao u opkoljeno Sarajevo i u Bosanskom kulturnom centru održao koncert sa Bruceom Dickinsonom”, rekao je na otvaranju direktor MESS-a i umjetnički direktor Modula Memorije Nihad Kreševljaković.

Važnost izložbe ogleda se u tome što prati ono što realizuju Modul Memorije – afrimacija ljubavi, empatije i slavljenje različitosti.

Cijeli prihod od prodaje fotografija bit će namijenjen za Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” budući da je želja autora Alexa Elene učiniti svijet boljim s jedinstvenom namjerom učenja i primjenjivanja tog znanja.

Još od djetinjstva pokretačka sila njegove znatiželje bilo je, kako je poručio, “nastaviti dalje”.

Posted by on 2019-04-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login