Otvorene prijave zidnih površina za oslikavanje murala u Mostaru

Pod sloganom “Ne boji se boje!” počele su pripreme za deseto izdanje Street Arts festivala (SAF) u Mostaru koji će se održati od 3. do 13. rujna ove godine.

Street Arts Festival Mostar
Street Arts Festival Mostar

“Ovim putem pozivamo naše sugrađane na suradnju i prijavu svojih objekata za oslikavanje, a svi koji su zainteresirani da muralima, kao svojevrsnom galerijom na otvorenom, ukrase pročelja svojih zgrada, javnih i drugih objekata, kontaktirajte nas na ‘streetartsfestival@gmail.com’ ili pozivom na broj 063/259-518. Zajedno omogućimo da naše ulice postanu veliki atelje svjetski priznatim umjetnicima”, priopćeno je iz SAF-a.

Za vrijeme održavanja, festival organizira brojne alternativne i otvorene programe za razne generacije koji objedinjuju ulično kazalište, glazbu, ples, radionice i izložbe, odnosno mogućnost da se društvo informira, razvije interes i ostvari odnos s gradom i umjetnošću u gradu.

“Umjetnost realizirana na zidnim plohama eksterijera, izložena promatraču iz civilnog života, želi u formi galerije i eksponata učiniti umjetnost dostupnom i pristupačnom životu svakodnevice”, stoji u priopćenju.

Posted by on 2021-06-21. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login