Outdoor foto i film festival “Kreševo 3FOK”

Kreševo 3FOK

Kreševo 3FOK

Outdoor foto i film festival “Kreševo 3FOK” objavio je konkurs za dostavu amaterskih i profesionalnih radova u oblasti filma i fotografije, koji je otvoren do 30.06.2015. godine.

3. po redu 3FOK će se održati u Kreševu od 30.07. do 02.08.2015. godine, a poziv je otvoren za sve planinare, alpiniste, speleologe, bouldere, turne skijaše, brdske bicikliste, paraglajdere, avanturiste, biologe, ekologe i ostale zaljubljenike u planine i planinsku prirodu. Festival je primarno posvećen očuvanju i promociji planina Dinaridskog luka, koje kriju pravo bogatstvo aktivnog života na planini, te specifično etnološko, kulturno i gastronomsko naslijeđe.

“Dinaridi su, praktično, čitav jedan muzej na otvorenom, kojem prijeti nestanak umjesto da bude motor razvoja ruralnih zajednica. Festivalom želimo promijeniti ovu sumornu sliku, korištenjem fotografije i filma kao alata”, saopštili su organizatori.

Filmski i video radovi prijavljuju se u dvije kategorije, u zavisnosti od trajanja, i to: filmovi ili video od 1:00 do 9:00 minuta, te od 9:01 do 25:00 minuta. Fotografije moraju biti napravljene nakon 2012. godine, a moguće ih je prijaviti u nekoj od 12 različitih kategorija, koje uključuju planinske pejzaže, aktivnosti u planini, Via Dinaricu i ostale.

Prijave na festival su besplatne, a svi ostali detalji u vezi sa propozicijama i načinom prijavljivanja dostupni su na linku.

Podsjećamo, za najbolji film na 2. 3FOK-u, 2014. godine, proglašen je “Base Jump”, autora Stipe Božića, poznatog planinara i alpiniste iz Hrvatske. Dobitnici nagrada 2014. godine, za najbolje fotografije, bili su: Edin Durmo, Eldin Hasanagić, Siniša Skenderija, Aleksandar Tijanić, Mehmed Skopljak, Siniša Skenderija i Tomislav Marković.

Posted by on 2015-03-30. Filed under Kreševo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login