Ova godina će biti zlatnim slovima upisana u historiju bh. fudbala

Fudbalska reprezentacija BiH

Fudbalska reprezentacija BiH

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Dino Begić izjavio je na novogodišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu da će 2013. godina biti ”zlatnim slovima upisana u historiju bh. fudbala” zbog plasmana bosanskohercegovačke reprezentacije na Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu naredne godine.

Begić je potvrdio da se snažno povećao interes za igranje u reprezentaciji BiH, čemu je značajno doprinio i plasman bh. reprezentacije u Brazil, te više nema slučajeva gdje se odbija igranje za najbolji nacionalni tim.

Čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su prezentirali najvažnijih deset zadataka koje su realizirali u godini na izmaku, a koju generalno smatraju veoma uspješnom.

To su, među ostalim, formiranje jedinstvene Premijer lige u fudbalu za žene, kao i u malom fudbalu, što su nova takmičenja pod okriljem Saveza.

Također, naglašeni su otvaranje Trening centra Nogometnog/Fudbalskog saveza u Zenici, posjete čelnika UEFE i FIFA-e Michela Platinija i Seppa Blattera.

Tu su i dobra saradnja sa najvijačkim grupama, otvaranje Fun Shopa reprezentacije BiH u Sarajevu, dorade Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u maju ove godine.

Također, u 2013. godini je poboljšana infrastruktura na sportskim terenima, uključujući i travnjake, uređeni su mini tereni za djecu s posebnim potrebama koji će biti dovršeni do proljeća 2014. godine. Organizirano je više od 120 sportskih događaj.

Bh. selekcija je učestvovala i na Mediteranski igrama u Turskoj. Nogometni/Fudbalski savez je povećao i broj i kvalitetu sponzora.

Predsjednik Begić je istakao da će Savez nastaviti da radi na poboljšanju Premijer lige BiH, nastavit će da se bori protiv huligana i problema na bh. stadionima.

O produženju saradnje sa selektorom Safetom Sušićem razgovarat će se ovih dana, a čelnici Saveza vjeruju da neće biti problema u pogledu dogovora.

Posted by on 2013-12-27. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login